Gemeente­zaken snel en een­voudig regelen

Gemeente Den Haag vroeg ons samen de online dienstverlening te verbeteren. Het doel? Sneller informatie vinden en gemeentezaken eenvoudiger online regelen. Wij verzorgden het nieuwe ontwerp en bouwden de front-end volledig conform webrichtlijnen versie 2.

Als één team voor het beste resultaat

Een website verbeteren zoals die van gemeente Den Haag, met gemiddeld 500.000 bezoekers per maand was nooit gelukt zonder een goede samenwerking. Samen met Incentro, Presenter en gemeente Den Haag vormden we 1 scrumteam. In 3 sprints van 2 weken realiseerden we samen de vernieuwde website. En wat zijn we trots!

Logo's van gemeente den haag, Incentro, Presenter en Angi Studio

Taakgericht navigeren

Voor welke informatie komen inwoners van Den Haag naar de website van hun gemeente? Dit was de basis voor de nieuwe navigatie. Met de belangrijkste taken direct in beeld hoef je niet te zoeken. Paspoort vernieuwen of parkeervergunning aanvragen is zo geregeld.

Verschil tussen oude en nieuwe website
Oude vs. de nieuwe homepage

Minder is meer

Door alle afleiding te verwijderen kan de bezoeker volledig focussen op de content. We namen afscheid van het menu en de complexe navigatie aan de linker kant. Minder is meer.

Verschil oude en nieuwe content pagina
Oude vs. nieuwe contentpagina’s

Echt Den Haag

De prachtige identiteit van de stad kreeg de online doorvertaling die het verdient. Sterk, herkenbaar en vooral écht Den Haag.

Weergave van de nieuwe identiteit in een tablet en telefoon
De nieuwe identiteit voor online

Voor iedereen toegankelijk

Den Haag streeft naar een optimale gebruikerservaring voor alle bezoekers. De front-end is daarom volledig ontwikkeld én getest conform webrichtlijnen versie 2. Zo kan iedereen gemakkelijk zijn zaken online regelen, met of zonder beperking.


Samen bouwen aan een MVP?

Je hebt al een goed beeld van wat je wil en nu is het een kwestie van doen. We helpen je graag jouw droom front-end applicatie te realiseren en continu te blijven verbeteren.

Meer cases

Heb je een geweldig idee of brandende vraag?

Wij denken graag met je mee.
Neem gerust contact op met Anna.

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.