Een nieuwe manier van content beheren

Angi Studio ontwikkelde voor de gemeente Den Haag een betere content beheeromgeving in WordPress. Zij beheren hun content nu flexibel en snel met Gutenberg.

Algemeen

Klant: Gemeente Den Haag
Sector: Overheid
Looptijd: 3 maanden

Diensten

Development

De developers van Angi Studio hebben de gemeente Den Haag geholpen met het opzetten van het Ondernemersportaal van Den Haag. In WordPress (Gutenberg) is een omgeving ontwikkeld die redacteuren in staat stelt makkelijk pagina’s op te bouwen en ondernemers van Den Haag een centrale plek biedt waar zij terecht kunnen met al hun vragen.

De aanleiding hiervoor was de ambitie om het Ondernemersportaal van de gemeente Den Haag beter op de kaart te zetten. Binnen dit project zijn de eerste stappen gezet. Het portaal wordt in de toekomst uitgebreid en wordt de centrale plek waar ondernemende Hagenezen alle informatie kunnen vinden die zij nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan vergunningen, ondernemersnieuws e.d.

De belangrijkste doelen voor dit project:

  • Faciliteren van ondernemers in Den Haag;
  • Ontlasten van klantcontactcentrum;
  • Één plek waar alle informatie te vinden is voor ondernemend Den Haag.

Angi Studio heeft, buiten de verwachting, meegedacht om het gat van interne kennis op te vullen door veel met oplossingen en uitleg te komen. (…) Daar waar Angi Studio ook had kunnen zeggen ‘Zoek het eerst intern uit en dan komen we terug’ stonden jullie achter mij en hebben vanuit jullie expertise zoveel mogelijk geholpen in oplossingen te denken

Petra Vos

Petra Vos

Projectleider

Resultaten

Snelheid voorop

Dankzij de voortvarende aanpak stond na één sprint de basis voor het ondernemersportaal. Een WordPress website met thema en plug-in waarin de belangrijkste delen van het ontwerp waren verwerkt. Enkele sprints later stond het MVP (minimum viable product) klaar om live te gaan.

Advies waar nodig

Binnen het project bleek het voor de gemeente Den Haag een grote uitdaging om een passende DevOps flow met zaken zoals CI/CD en omgevingen op te zetten. Een mooie uitdaging voor Angi Studio om onze expertise te laten zien. Met meerdere calls en proof-of-concepts hebben we de gemeente Den Haag uiteindelijk geholpen een volledige DevOps pipeline neer te zetten.

Lees het hele verhaal 👇

In enkele minuten een hele nieuwe contentpagina

Doordat het Ondernemersportaal is gebouwd met de nieuwste versie van WordPress (Gutenberg) is het eenvoudig om pagina’s op te bouwen. In plaats van denken in teksten en afbeeldingen, werkt de nieuwe manier van content beheren op basis van bouwblokken. Dit maakt het voor redacteuren veel gemakkelijker om zelf hun content de creëren. Wat voorheen een halve dag kostte, bouwen ze nu zelf binnen 10 minuten.

Redacteuren hebben nu de vrijheid om snel en eenvoudig componenten als accordions, buttons, cards, carousels e.d. toe te voegen. Geen lange, saaie teksten meer, maar sprekende content pagina’s!

Alle componenten binnen één plugin

Ten behoeve van de deelbaarheid van de Gutenberg componenten hebben we een plugin gecreëerd die fungeert als een WordPress Component Library voor de gemeente Den Haag.

Dit stelt de gemeente in staat om de ontwikkelde plugin ook later in andere WordPress sites te kunnen installeren waarna de componenten direct bruikbaar zijn, inclusief de volledige ‘Den Haag’ styling en functionaliteit. Dit scheelt veel tijd en maakt het werken in WordPress efficiënter en sneller!

Van startend project naar gestroomlijnd Scrum-proces

Bij aanvang van het project bleek het Scrum-proces van de gemeente niet goed te lopen. In overleg met de gemeente Den Haag heeft een developer van Angi Studio daarom de rol van Scrum Master op zich genomen.

Onze scrum-master heeft het scrum-proces gefaciliteerd, het team begeleid en kennis laten maken met een goedlopend Scrum-project. Denk hierbij niet alleen aan het waarborgen van de Scrum-events maar ook betere hand-offs tussen verschillende disciplines en daadkrachtig optreden bij belemmeringen op de weg.

Al na 1 sprint was het team erg positief over deze nieuwe aanpak, en is het project in snelle iteraties afgerond.

Meer weten over onze aanpak en hoe wij jou kunnen helpen?

Neem dan contact met ons op.

Meer projecten zien?

Bekijk ook onze andere cases ›

Heb je een geweldig idee of brandende vraag?

Wij denken graag met je mee.
Neem gerust contact op met Anna.

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.