In 5 stappen content die aansluit bij jouw bezoekers

Content is de kern van jouw website, maar dit is ontzettend lastig om goed te krijgen. Wat zijn de nou de onderwerpen waar mensen voor komen en wat moet er boven aan komen te staan? Herkenbaar? We hebben een workshop waarmee je jouw pagina’s meteen kan verbeteren.

Deze oefening zorgt dat je aansluit bij de vragen die jouw bezoekers hebben, in 5 stappen.
💡 Tip: werk samen met je team! Gebruik alle kennis en je hebt binnen 1 uur overeenstemming en concrete keuzes vervolgstappen.

Voor je begint

Kies een beslisser (iemand die de knopen doorhakt) en een facilitator (iemand die het proces begeleidt).

Stap voor stap

Stap 1: kies een pagina

Kies de pagina waarvoor je de Core Model gaat invullen. Begin hier met het opschrijven van de ‘business doelen’ (welke doelen heeft jullie organisatie met deze pagina) en de ‘gebruikers doelen’ (wat wil jouw gebruiker bereiken?).

Stap 2: ingangen en vervolgpaden – 10 minuten

Schrijf op waar mensen vandaan komen. Bijvoorbeeld: “google”, “onze homepage”, “Instagram”. Probeer hier alleen de belangrijkste ingangen op te schrijven. Houdt als vuistregel aan: maximaal 5.

Beschrijf vervolgens de vervolgpaden: waar willen gebruikers naartoe nadat ze de pagina hebben bezocht? Hiervoor geldt ook weer: alleen de belangrijkste.

Zet de Time Timer en laat iedereen in stilte en individueel deze twee onderdelen uit de template invullen.

Stap 3: vragen van gebruikers – 10 minuten

Vraag iedereen individueel na te denken over welke vragen de gebruiker beantwoordt wilt krijgen op deze pagina. Schrijf al deze vragen op post-its (één post-it per gebruikersvraag, geen maximum).

Iedereen klaar? Plak de post-its dan op de muur!

Stap 4: stemmen – 5 minuten

Geef elk team-lid 2 ronde stickertjes en laat ze kiezen wat de meest belangrijke vragen zijn die beantwoord moeten worden op de pagina. De beslisser krijgt 4 stemmen.

Stap 5: prioriteren – 10 minuten

Laat de beslisser (met hulp van het team) de vragen prioriteren in een verticale lijst. Herbij zijn de uitgebrachte stemmen een hulpmiddel om te bepalen welke het meest belangrijk worden gevonden. Belangrijk bij deze stap is dat de vragen niet naast elkaar mogen hangen. Er is er altijd een belangrijker dan de ander.

Uitkomst van de content workshop op de muur

Na de workshop

Met de input uit deze sessie heb je een goede basis om content te te schrijven/herstructureren en kunnen je designers makkelijk aan de slag!

Beslis wat de vervolgstappen zijn, wie hiermee aan de slag gaat en de datum waarop dat teruggekoppelt wordt.

Veel succes!

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.