Help, ik heb een Design System. Wat nu?

Design by Fire Café

Het ontwikkelen en onderhouden van een consistente gebruikerservaring is tegenwoordig helemaal hot. Het aantal devices en platformen dat we als ontwerpers en ontwikkelaars moeten ondersteunen groeit snel. Een Design System kan helpen om hiermee om te gaan.

Design by Fire

Learnings uit ‘State of Design Systems 2018’ questionnaire

Tijdens de Meetup deelden we onze inzichten uit de ‘State of Design Systems’ questionnaire welke is ingevuld door meer dan 260 Nederlandse designers en developers! ❤️

Samen met de groep bespraken we de meest opvallende punten waar men tegenaan loopt. Hoe ervaart de groep deze pijnpunten en hoe lossen zij dit nu op?

Design System Proces Puzzel 

Een Design System is eigenlijk 80% mensen en hoe we met elkaar samenwerken. Dit is dan ook precies het grootste pijnpunt waar iedereen tegenaan loopt met het opzetten en gebruiken van zijn Design System. Dit vormde dan ook de rode draad in ons eigen onderzoek.

Daarom gingen we precies met dit pijnpunt aan de slag in het praktische deel van de Meetup. In kleine groepjes gingen de deelnemers aan de slag met de ‘Design System Proces Puzzel‘ op basis van een fictieve case.

De situatie van de case: 
Je krijgt de volgende vraag van een Designer uit een ander team: “Cool Design System! Ik ben bezig met het maken van een live chat, hoe voeg ik dat toe?”

De deelnemers puzzelden per groepje hun eigen proces in elkaar.

Download slides

Verder met jouw design system?

Niet zeker of je Design System nodig hebt? 
Probeer dan Design System Taster Workshop.

Aan de slag met Design Systems?
Maurice denkt met je mee.

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.