In 2 uur nieuwe ideeën met een Growth Sprint

Een Design Sprint te groot? Een Growth Sprint helpt je in 2 uur ideeën genereren voor kleine experimenten die je meteen kan gaan uitvoeren met jouw team.

Voor je begint

✍️ Kies een kleine uitdaging, bijvoorbeeld het verbeteren van de tarievenpagina op jouw website.
🤩 Verzamel inzichten over de huidige situatie & inspiratie voor de nieuwe situatie
🖨 Print de test kaarten uit.

Stap 1: Sailboat – 15 min

Teken een zeilboot op een whiteboard of flip-over. Geef iedereen groene post-its. Schrijf op wat er nu al wel heel goed gaat. Wat zorgt er voor wind in de zeilen? Dit doen we in stilte voor 5 minuten Tijd op? Lees alles voor en plak deze bij de zeilen van de boot.

Geef iedereen nu roze post-its en vraag wat minder goed gaat. Wat houdt ons tegen? Geef iedereen ook weer 5 minuten in stilte om dit op te schrijven. Plak deze als ankers bij de boot. Dit is wat ons tegenhoudt harder te gaan.

Stap 2: Stemmen – 10 min

Geef iedereen 4 sticker. Stem op de uitdaging waar je graag mee aan de slag zou gaan. Herschrijf uitdagingen met 2+ stemmen naar een vraag die start met HOE KUNNEN WE…

Voorbeeld
Gekozen uitdaging: mensen snappen de verschillen niet tussen onze pakketten
Omschrijven naar vraag: Hoe kunnen we de verschillen tussen onze pakketten duidelijker maken?

Stap 3: Lightning demo’s – 30 min

Iedereen deelt 2 inspiratie voorbeelden die kunnen helpen met de gekozen uitdaging. Dit kan van alles zijn, van app die je zelf dagelijks gebruikt tot een reclame die je ergens hebt gezien. Zolang het maar iets bevat wat jij graag wilt delen met de rest van het team.

Stap 4: Test kaarten invullen – 45 min

Na de inspiratie kun je oplossingen gaan bedenken. Oplossingen zijn in dit geval experimenten die je kunt uitproberen. Wat is het kleinste experiment wat je kunt doen om te leren of dit een goed idee is?

Download test kaart

De test kaart helpt je jouw experiment stap voor stap vormgeven en plannen.

Stap 5: Experiment kiezen

Bepaal als team welke experimenten jullie graag zouden uitvoeren en leg ze op volgorde van prioriteit.. Keuzes gemaakt? Gebruik de rest van de dag om de experimenten voor te bereiden.

Heel veel succes! 👋

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.