Hoe ontwikkel je succesvolle producten voor 4,5 miljoen leden?

De ANWB is al 135 jaar een begrip in Nederland. Uitgegroeid van een bescheiden belangenvereniging voor toerfietsers tot vereniging met 4,5 miljoen leden (!). Maar hoe zorg je ervoor met 4,5 miljoen diverse leden dat producten en services goed in de markt vallen?

Talk door ANWB


Zo langdurig succesvol zijn als ANWB is alleen mogelijk als je steeds blijft innoveren, uitbreiden en verbeteren. De ANWB heeft dat bijvoorbeeld gedaan met initiatieven als bewegwijzering (1894), de Wegenwacht (1946) en traumahelikopters (1995). Van recenter datum zijn onder meer Streetwise (2005), de Autoverkoopservice (2010) en de Wegenwacht fietsservice (2011).

De ANWB geeft veel aandacht voor inspiratie op het gebied van nieuwe technologieën. De organisatie werkt nu voor 25% agile, er wordt geïnvesteerd in proof of concepts, start-ups en scale-ups. Daarnaast wordt er gekeken naar nieuwe technieken zoals conversational en Design Systems.

De ANWB werkt niet alleen aan innovatie voor leden, maar ook aan maatschappelijke projecten zoals ANWB AutoMaatje. Hiermee vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Gemeenten kunnen zonder grote investering deelnemen doordat de ANWB al haar kennis, software, training en materiaal gratis beschikbaar stelt.

Innovation games met Angi Studio

We houden van een actieve Meetup, dus we gaan vooral ook zelf aan de slag. Tijdens deze workshop geven Anna & Esther een introductie in ‘Innovation Games’. Hoe kun je jouw klanten betrekken bij conceptontwikkeling? En hoe laat je ze zelf ideeën genereren? ‘Innovation Games’ bieden een aantal leuke oefeningen die je met jouw doelgroep kunt doen en je op nieuwe ideeën kunnen brengen.

Aan de hand van een ANWB case gaan we in kleine groepjes aan de slag met één van de ‘Innovation Games’ om zo te ervaren wat dit zou kunnen opleveren. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen, discussie en kennisuitwisseling. Na deze workshop kun je deze zelf gaan toepassen met jouw eigen doelgroep!


Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.