Jouw huidige website als prototype voor de nieuwe

In 2020 aan de slag met een nieuwe website? Grote kans dat je liever niet meer naar de oude versie kijkt. Maar onderschat deze niet, je kunt hier namelijk nog heel veel van leren. Je huidige site is eigenlijk het beste prototype voor de nieuwe site!

Voorbereiding:

  • Plan 1 dag in om te gaan testen
  • Werf 5/6 deelnemers die vallen binnen jouw doelgroep en plan ze in voor 45 minuten per test. 5 respondenten zijn genoeg om de belangrijkste conclusies te kunnen trekken.
  • Bedenkt een aantal realistische scenario’s. Het is van belang dat dit zo dicht mogelijk aanzit bij waar mensen nu ook voor op jouw website komen. Denk hierbij ook na over een realistisch startpunt. Komen mensen vaak binnen via Google? Start daar dan ook. Meeste verkeer vanuit de nieuwsbrief, begin dan in Gmail of Outlook. Vraag jouw team om te observeren tijdens de test. Hoe meer mensen dit met eigen ogen zien, hoe groter de impact.

Tips

De beste tip die wij hebben is eigenlijk een hele simpele, maar heel belangrijk. Onze beste tip is: wees vooral stil. Het is heel verleidelijk om als een gebruiker ergens niet uitkomt hem of haar even te helpen, maar je leert het meeste als je juist ook bij deze ongemakkelijke momenten geen aanwijzingen geeft. 

Wat je wel kan vragen, zonder mensen te sturen:
Is dit wat je verwachtte?
Kan je omschrijven wat je ziet?
Wat zou je volgende stap zijn?

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.