Help, ik heb een Design System. Wat nu?

Het ontwikkelen en onderhouden van een Design System is tegenwoordig helemaal hot. Dit opzetten en uitbreiden is alleen vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Deze avond deelden we met de groep hun Design System ervaringen. Hoe kun je het goed opzetten, onderhouden en schalen.

Anna en Maurice presenteren Design System Meetup

Learnings uit ‘State of Design Systems 2018’ questionnaire

Tijdens de Meetup deelden we onze inzichten uit de ‘State of Design Systems’ questionnaire welke is ingevuld door meer dan 260 Nederlandse designers en developers! ❤️

Samen met de groep bespraken we de meest opvallende punten waar men tegenaan loopt. Hoe ervaart de groep deze pijnpunten en hoe lossen zij dit nu op?

Design System Proces Puzzel

Een Design System is eigenlijk 80% mensen en hoe we met elkaar samenwerken. Dit is dan ook precies het grootste pijnpunt waar iedereen tegenaan loopt met het opzetten en gebruiken van zijn Design System. Dit vormde dan ook de rode draad in ons eigen onderzoek.

Daarom gingen we precies met dit pijnpunt aan de slag in het praktische deel van de Meetup. In kleine groepjes gingen de deelnemers aan de slag met de ‘Design System Proces Puzzel‘ op basis van een fictieve case.

De situatie van de case:
Je krijgt de volgende vraag van een Designer uit een ander team: “Cool Design System! Ik ben bezig met het maken van een live chat, hoe voeg ik dat toe?”

De deelnemers puzzelden per groepje hun eigen proces in elkaar.

Design System Proces Puzzel
Download de slides

Aan de slag met Design Systems?
Maurice denkt met je mee.

Maurice Timp
#designsytemlead #travellord

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Tijd teveel, beklijk onze privacyverklaring