Design Sprint

Een Design Sprint is dé manier om nieuwe concepten te ontwikkelen en direct te testen met gebruikers. Met deze methode, beperken we maanden werk tot slechts 4 dagen. Hoe groter de uitdaging, hoe beter de sprint.

sfeerimpressie van de design sprint

Waarom een Design Sprint? 

Conceptontwikkeling is iets dat weken of zelfs maanden in beslag kan nemen. Maar waarom zoveel kostbare tijd besteden, zonder te weten of je de juiste kant op gaat? Fail fast, learn faster. Een sprint geeft je de kant om risico’s te nemen en de meest kansrijke ideeën te testen met jouw gebruikers.

We doen de hele Design Sprint volledig samen met jouw team. Doordat we dit samen doen, ontwikkelen we een concept wat uit het hart van de organisatie komt. Er is namelijk niemand die een organisatie beter kent dan haar medewerkers. Problem framing kan je helpen tot een onderwerp te komen wat het meest interessant is om mee aan de slag te gaan.

We faciliteerden al meer dan 55 Design Sprints voor uiteenlopende klanten zoals International Baccalaureate, SNS Bank, Proagrica, PEP, Pronexus en Reed Business.

Als je kijkt naar organisatie die winnen, dan zijn dat organisaties die de gebruiker centraal stellen. Ik ben blij dat Angi Studio ons hierbij heeft geholpen en onze ideeën naar een hoger plan heeft getild middels een inspirerende Design Sprint.

Gavin Esajas, Product Manager bij International Baccalaureate

Hoe ziet een Design Sprint er uit?

Een Design Sprint is een intensieve week met elke dag een ander thema, waarin we op dag 4 een volledig nieuw concept testen met gebruikers. Vanuit Angi Studio zal één facilitator en één product designer betrokken zijn. Onze product designer draait mee als volwaardig teamlid. Daarnaast helpen onze designers het team met het maken van het prototype en het uitvoeren van de tests op dag 4.

We testen altijd een high-fidelity klikbaar prototype. Geen wireframes of paper prototype. Zo komen we zo dicht mogelijk bij de echte ervaring.

design sprint proces

Vervolg geven aan een Design Sprint

In de week na de Design Sprint komen we meteen weer samen. Tijdens deze ‘terugkomdag’ bespreken we wat we geleerd van de Design Sprint en koppelen we hier samen concrete vervolgstappen aan. Aan het eind van de sessie heeft het team een mini roadmap voor de komende 3 maanden.

We documenteren het hele proces in een ‘slidedeck’. Naast de stappen van het Design Sprint proces vinden we het ook heel belangrijk de inzichten uit de gebruikerstest vast te leggen. Zo weet je ook na een paar maanden nog waar keuzes op gebaseerd zijn en is het makkelijk deelbaar binnen de organisatie.

Wat levert een Design Sprint op?

  • Snelheid. Van maanden concept ontwikkeling naar slechts 4 dagen.
  • Een concept uit het hart van de organisatie. De kennis van jouw team is volledig benut.
  • Nieuwe ideeën direct getest met jouw eind-gebruikers.
  • Focus. Inzichten van de test stellen je in staat om keuzes te maken voor doorontwikkeling.

Aan de slag met Design Sprints?

Kom naar onze één van onze volgende Meetups.

Nieuw concept ontwikkelen in 4 dagen?
Esther denkt graag mee.

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.