Sneller feedback verzamelen met mini enquêtes

Mini enquêtes zijn korte en vooral heel specifieke vragen die je stelt aan de gebruikers van jouw product. Een voorbeeld hiervan is: ‘heb je kunnen vinden wat je zocht?’ of ‘wat is de reden dat je nog niet bent ingelogd’? Des te dichter je op de daadwerkelijke situatie zit met jouw mini enquête des te beter. 

Het voordeel van een mini enquête is dat het voor een gebruiker een stuk makkelijk is om ‘in het moment’ zijn gedrag toe te lichten dan een paar weken later.

Er zijn verschillende manieren waarop je zo’n mini enquête kunt inzetten. 
Een heel effectieve manier is om in de pagina de vraag omhoog te laten komen. Meer ‘in het moment’ kan haast niet. Dit kan met bijvoorbeeld Hotjar. Vraag één van jouw programmeurs een klein stukje code toe te voegen aan de website en je bent klaar om aan de slag te gaan!

Heb je geen mogelijkheid om dit aan je website toe te voegen? Een e-mail kan natuurlijk ook. Voeg hierin gelijk de antwoorden toe, zo maak je de drempel om mee te doen nog lager. Door de antwoorden te linken naar simpele pagina met een invoerveld kun je nog vragen om een korte toelichting.

Hey!
Ik heb gemerkt dat je nog geen boodschappen hebt besteld via onze website, wat is daarvoor de reden?
1. Het aanbod was niet genoeg
2. Ik vond de boodschappen te duur
3. Ik heb mijn boodschappen ergens anders besteld.
4. Anders

Jouw antwoord helpt ons om ons product te verbeteren.
Heel erg bedankt voor jouw inzichten.


Groeten,
[jouw naam]

Tips

  • Stel open vragen. Meerkeuze antwoorden geven al veel inzicht, maar nog interessanter is hoe jouw doelgroep dit formuleert in hun eigen woorden. 
  • Stuur je een mail? Houdt het dan persoonlijk. Hoe meer het lijkt op een persoonlijk mailtje hoe beter de respons.
  • Houd het mini ;-). Deze methode is juist bedoeld voor hele specifieke vragen. Probeer hier niet te veel in te proppen. Je kunt als vuistregel maximaal 3 vragen aanhouden. Meer weten? Kies dan voor interviews of een uitgebreide enquête. 
  • Vergeet de analyse niet! Verzamel alle antwoorden op 1 plek en maak een extra kolom aan om de antwoorden in te delen in een categorie of thema. Zo zie je sneller wanneer er thema’s ontstaan. Wij gebruiken graag Google Sheets, zodat je makkelijk kunt samenwerken. 
Traditionele enquêtes zijn nog steeds heel nuttig, mini enquêtes zijn slechts een mooie aanvulling in je toolbox wanneer je snel feedback wilt verzamelen. 

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.