Creatieve UX Researcher

Welkom bij Angi! 👋
Sinds 2003 helpt Angi Studio organisaties innoveren en producten te ontwikkelen waar hun gebruikers blij van worden. We zijn ambitieus en gaan altijd voor het beste resultaat voor onze klanten. We overtreffen graag verwachtingen. Doe je mee?

Waar we van houden? Snelheid! Geen maandenlange voorbereidingen, geen eindeloze vergaderingen, maar handen uit de mouwen en samen aan de slag. Daar waar design en business strategie samenkomen; dat is Angi Studio. Online halen we het beste uit organisaties. Snel en to the point.

We zoeken een nieuwsgierige UX researcher die graag onderzoekt wat mensen drijft, waar de kansen liggen en dat weet te vertalen naar praktisch advies. 

Wat ga je doen bij Angi Studio?

Je bent een teamplayer en vindt het leuk om met collega’s en klanten aan projecten te werken waarvoor je je in verschillende doelgroepen en merken moet inleven. Ingewikkelde materie? Des te leuker! Je gaat je tanden zetten in thema’s zoals advocatuur, climate control in grote gebouwen, cyber security, bodemonderzoek etc. Complexe materie eenvoudig begrijpbaar maken zijn typische Angi projecten en jij mag daar jouw research skills op loslaten! 

Een greep uit wat je te wachten staat:

Je bent ontzettend nieuwsgierig als UX researcher, je krijgt er energie van om mensen te interviewen en te leren wat hun beweegt of tegenhoudt. Een toffe workshop faciliteren met de klant om hun wensen in beeld te krijgen behoort ook helemaal tot jouw skillset. 

Je bent niet bang om creatief te zijn in je onderzoek: Een nog betere manier bedenken om hypotheses te valideren, of juist een hele nieuwe techniek of tool uitproberen – fail fast, learn faster! Je vind het heerlijk om te zwemmen in een zee van data, of dat nou kwalitatief of kwantitatief is dat is geen enkel probleem. Jij weet die vertaalslag te maken naar praktische en bruikbare inzichten want van dikke rapporten die in een la verdwijnen ben jij geen fan, maar van concrete oplossingen die het verschil maken, daar gaat je hartje sneller van kloppen!

Als UX researcher wordt je op diverse vraagstukken ingezet bij Angi, of het nou gaat om geheel nieuwe kansen te verkennen, onderzoek als integraal onderdeel van een organisatie neer te zetten, of juist om kansrijke ideeën en proposities te valideren – in jouw ogen speelt onderzoek bij al deze vraagstukken een belangrijk rol. Hieronder wat voorbeelden hoe wij dit soort vraagstukken bij Angi eerder hebben aangepakt.

1. Kansen verkennen

Een verkennend onderzoek naar hoe we Vmbo-leerlingen met meer plezier laten lezen. Het dalende leesniveau onder Nederlandse jongeren en bijhorend leesoffensief was aanleiding om te onderzoeken of er kansen liggen om een propositie te ontwikkelen voor dit nieuwe segment.

2. Ideeën valideren

Door het faciliteren van Design Sprints om snel de meest kansrijke ideeën te prototypen en te testen. Of als innovatiecoach het klantteam ondersteunen in het valideren van één van die ideeën en ze mee te nemen in het hele innovatieproces.

3. Continuous discovery

Een klant helpen door onderzoek een integraal onderdeel van hun organisatie te maken zoals de Heartbeat bij Sdu en gebruikers continu in het ontwikkelproces betrekken zoals bij Rechtsorde.

Laten we het nu over jouw superpowers hebben!

Wat breng jij mee?

 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een digitaal bureau of als freelancer;
 • Je bent een aanpakker, doorpakker en kunt ook goed opereren op strategisch niveau;
 • Ervaring met het opzetten, uitvoeren en interpreteren van kwalitatief (gebruikers)onderzoek; 
 • Je kent en beheerst tools om UX onderzoek goed en snel te doen. Dovetail is jouw lifesaver en Lookback je second nature. Bovendien ben je niet bang om iets nieuws uit te proberen;
 • Je bent in staat om inzichten om te zetten in oplossingen en die op een heldere manier te presenteren;
 • Je hebt interesse in de ontwikkelingen rondom user research;
 • Je bent super leergierig, houdt van afwisseling en uitdaging.

Nice to have:

 • Een portfolio met focus op digital en online;
 • Je hebt ervaring opgedaan in scrum teams, het overdragen van jouw research inzichten naar andere disciplines is geen probleem;
 • Je bent goed bekend in design- en prototyping tools;

Wat krijg je daar voor terug?

 • Gevarieerde en uitdagende projecten voor klanten als SNS Bank, Greenchoice, Gemeente Den Haag, Rechtsorde, Noordhoff, Priva en PGGM;
 • 32 tot 40-urige werkweek;
 • Een marktconform salaris en een Macbook pro om op te werken.
 • De mogelijkheid om regelmatig vanuit huis te werken;
 • Leerbudget – bijvoorbeeld voor het bijwonen van conferenties – en een werkomgeving waarin je je verder kunt ontwikkelen;
 • Een informeel en hecht team met veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit;
 • Vette teamuitjes (als het weer kan 🙏). Zei iemand VR-zombies schieten, lasergamen, karten of indoor skydiven?

Klinkt dit je als muziek in de oren? We zien je sollicitatie graag tegemoet. 🙌

Waar we in geloven:

 • Klanten hebben de beste ideeën. Als design partner willen we de kennis van onze klanten optimaal benutten.
 • Stralend falen. Hoe sneller je faalt, hoe sneller je leert. Daarom testen we zo vroeg mogelijk.
 • We vertrouwen niet op aannames. Gebruikers weten ons elke keer weer te verrassen.
 • Geen vraag is fout. We zijn van nature nieuwsgierig. Kritische vragen? Stellen we ook.
 • Resultaat voorop. Geen ellenlange rapporten, maar resultaat in design & cijfers.

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van deze website. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.