Een vliegende start met je Design System, hoe dan?

Ontwikkeling binnen (scrum) teams gaat en moet steeds sneller. Nieuwe features en productverbeteringen zijn hierdoor vaak belangrijker dan documentatie en herbruikbaarheid. Als oplossing kiezen steeds meer organisaties voor Design System. Op 28 februari vertelden we hoe jij in slechts 4 dagen een vliegende start kunt maken met je Design System.

Volle zaal bij de Meetup

Je eerste Design System bouwen

Beginnen met je Design System kost veel tijd. Je herziet een component vaak of veel dingen moeten achteraf nog besproken worden. Samenwerking en adoptie zijn de onderdelen waar veel organisaties mee stoeien. Het voelt alsof mensen elke keer opnieuw het wiel moet uitvinden, maar dit hoeft niet zo te zijn.

We laten een aantal verschillende cases zien en nemen jullie mee met een aantal oefeningen die wij zelf tijdens onze Design System Take Off gebruiken. Zo ben je beter voorbereid om zelf aan de slag te gaan met je Design System.

Design System Checklist

Tijdens de Meetup hebben we in groepjes geoefend met de Design System Checklist. Deze oefening helpt je om snel te bepalen wat relevant is om in jouw Design System op te nemen. Gebruik deze techniek wanneer je een nieuw Design System opzet.

Het doel is om snel te bepalen wat relevant is om in jouw Design System op te nemen en focus te creëeren voor jouw Design System pilot.

Wij gebruiken deze tool als onderdeel van onze Design System Take Off, waar we je helpen een vliegende start te maken met je Design System. Een goede start is belangrijk, want uit ons onderzoek blijkt dat je anders een wildgroei en inconsistentie overhoudt.

Overtuig je team 🕺

Een Design System zet je niet alleen op, daarvoor heb je je team nodig. Om je hier een handje mee te helpen creërden we ons ‘overtuig je team’ slidedeck. In het slidedeck vind je slides over:

  • wat een design system is
  • waarom het nodig is voor jouw organisatie
  • hoe je jouw design system een succes maakt

Onderbouwt met relevante learnings uit de Nederlandse markt.

Download de slides

Ook klaar om aan slag te gaan met jouw Design System? Kom naar een van onze volgende Meetups in Den Haag of Amsterdam.

Verder met je Design System?

Niet zeker of je Design System nodig hebt? 
Probeer dan Design System Taster Workshop.

Aan de slag met Design Systems?
Maurice denkt met je mee.

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Tijd teveel, beklijk onze privacyverklaring